Sylvia Dormans – CorpoConnect

Ik ben Sylvia Dormans. Ik woon in Hulsberg, waar ik met mijn gezin van het leven geniet. Ik ben een gedreven, enthousiaste en ondernemende persoon. Ik ben een gezelschapsmens. Ik geniet ervan om onder de mensen te zijn, zowel op mijn werk als privé. Ik ben open en spontaan, luister graag naar anderen en sta hen bij met raad en daad. Ik heb een rijk en druk sociaal leven. Ik ben een netwerker, een verbinder en altijd nieuwsgierig naar nieuwe dingen! Organiseren en regelen doe ik graag.
Ik ga er graag op uit en hou van actieve en verre reizen maken met mijn gezin. Daarnaast kan ik mijn energie kwijt, in het maken van wandelingen en sporten.

Ik en mijn loopbaan

Ik heb 20 jaar werkervaring in de corporatiesector. Ik startte mijn loopbaan in de sector in 2000, als woonwinkelmedewerker bij de woningstichting Hoensbroeck (nu Woonpunt!). Bij HEEMwonen werkte ik 10 jaar als woonconsulent en de laatste 6 jaar als beleidsadviseur. Ik hield me bezig met thema’s als wonen en zorg, leefbaarheid, huurbeleid, prestatieafspraken met gemeenten en participeerde in diverse overleggen met samenwerkingspartners.
Ik ken de corporatiewereld en de vraagstukken rondom volkshuisvesting goed. De laatste jaren komen er voor corporaties steeds meer uitdagingen bij, met name als het gaat om verbindingen leggen en de samenwerking opzoeken met andere partijen, om te kunnen (blijven) zorgen voor goed wonen in leefbare wijken en buurten. Wat mij met name aantrok in deze adviesfunctie was om intern en richting onze samenwerkingspartners een verbindende rol hierin te kunnen vervullen.
Naast de functie van beleidsadviseur werd ik ook getriggerd om van betekenis te kunnen zijn voor collega’s in hun persoonlijke ontwikkeling. In 2018 kreeg ik de gelegenheid om intern een trainersrol te vervullen. Dit leidde ertoe, dat ik in 2018 startte met de trainersopleiding. Het behalen van het diploma, was voor mij ook een aanleiding om na te denken over de stappen in mijn persoonlijke ontwikkeling en loopbaan. Wat geeft mij energie? Waar word ik echt blij van? Waar liggen mijn talenten?
Tijdens deze zoektocht deed zich voor mij een mooie kans voor: invulling geven aan de functie van adviseur Leren & Ontwikkelen voor CorpoConnect Limburg.
Deze functie sluit mooi aan bij mijn opleiding tot trainer en mijn ambitie mij verder te ontwikkelen op het gebieden van leren, ontwikkelen en een duurzame arbeidsparticipatie van medewerkers in organisaties.

Deze ambitie heeft ertoe geleid dat ik gestopt ben met mijn beleidsfunctie, om zo mijn energie volledig te kunnen steken in de functie van adviseur Leren & Ontwikkelen voor CorpoConnect en daarnaast nieuwe plannen te maken om met mijn talenten, mijn nieuwe ambities waar te maken.

In de functie van adviseur Leren & Ontwikkelen hoop ik anderen ook te stimuleren in het zetten van stappen, groot of klein. Het volgen van een opleiding, je toekomstplannen te delen met je leidinggevende of zelfs te gaan voor een loopbaanswitch, zoals ik.

Waar word ik blij van?

Ik word blij van het stimuleren van anderen tot het zetten van stappen in hun persoonlijke ontwikkeling. Een ‘leven lang leren en ontwikkelen’ is daarbij een motto voor mij. Door in beweging te komen versterken medewerkers niet alleen zichzelf, maar ook de organisatie waar ze werken.
In adviesgesprekken met medewerkers vind ik ‘echte’ aandacht en ‘nieuwsgierig zijn’ belangrijk. Ik ben dan ook altijd op zoek naar de vraag, achter de vraag en probeer zo een bijdrage te leveren aan iemands persoonlijke ontwikkeling of de organisatieontwikkeling in zijn geheel.
Als mensen trots zijn op hun organisatie, plezier hebben in hun werk en het verschil kunnen maken, leidt dat vanzelf tot goede resultaten en een groeiende organisatie.

Kennismaken?

Ik maak graag kennis met corporatiecollega’s om hen op weg te helpen met hun leer- en ontwikkelvragen. Dit kan tijdens het spreekuur, tijdens een training of workshop of natuurlijk gewoon met een kop koffie bij een van de deelnemende corporaties. Bel of mail mij gerust!

Neem contact met mij op.
E: info@corpoconnect.nl
T: 06-46371003