Sandra Zurstrassen – Woonpunt

 

Ik ben Sandra Zurstrassen, 48 jaar, getrouwd en moeder van een zoon.

Ik en mijn loopbaan

Nadat ik het vwo had afgerond ben ik twee jaar gaan werken. Al gauw werd me duidelijk dat alleen een vwo papiertje het voor mij niet was. Maar wat dan wel was me toen ook nog niet duidelijk. Ik ging op zoek naar een vakgebied dat bij me paste en waar ik mijn eigenschappen zoals dienstverlenend, behulpzaam, empathisch en organiseren, in kwijt kon.

Vandaar dat ik koos voor een eenjarige opleiding directiesecretaresse aan het Bell College. Na diverse banen als secretaresse dacht ik mijn ‘droombaan’ gevonden te hebben: intercedente. Al gauw merkte ik dat in die wereld targets het belangrijkste zijn en miste ik vooral inhoudelijkheid en diepgang. Tijd voor een carrière switch. Mijn volgende job was een combinatie van secretaresse en P&O functionaris bij AFNORTH International School. Een hele leuke job, waar ik alle uitvoerende taken op P&O gebied uitvoerde. Tijdens deze baan werd mijn interesse in het P&O vakgebied vergroot. Omdat ik me meer wilde verdiepen, ben ik in 1999 begonnen met de hbo-opleiding Personeel & Arbeid bij Hogeschool Zuid. Na negen jaar werd het tijd voor verandering en verruilde ik in 2001 mijn baan bij AFNORTH International School voor een baan als directiesecretaresse bij Woningstichting Hoensbroeck. Een kleine organisatie waar de P&O taken bij het directiesecretariaat waren belegd. In 2004 rondde ik de opleiding Personeel & Arbeid met goed gevolg af. In 2005 fuseerde Woningstichting Hoensbroeck met Woningstichting De Volkswoning en Woonpunt. Sinds de fusie vervul ik de functie van personeelsadviseur. Een functie die prima bij me past. Ook in deze functie ben ik vooral bezig met uitvoerende werkzaamheden en beleidsvoorbereidende zaken. Ik houd me met name bezig met werving & selectie, verzuimbegeleiding, arbo-coördinatie en opleiden & ontwikkelen van medewerkers.

Waar ik blij van word

Daar kan ik kort over zijn: ik geniet ervan om samen te werken met betrokken collega’s, te overleggen, te luisteren en projecten op te starten. Thuis geniet ik ervan om tijd met familie en vrienden door te brengen en daar waar ik kan iemand iets mee te geven wat hem of haar verder op weg helpt.

Neem contact met mij op

E: S.Zurstrassen@woonpunt.nl

T: (088) 050 62 42