Roy van Westering – ZOwonen

 

Ik houd van het Bourgondische leven. Genieten van allerlei leuke dingen (gezellige mensen, eten, drinken, vakanties, mooi weer). Maar sommige mensen omschrijven me ook als een ‘workaholic’. Ikzelf nuanceer dat. Naast hard werken kan ik in mijn energielevel tot nul terugvallen (andere omschrijving voor lui zijn).

Dit jaar heb ik een uniek moment in mijn leven kunnen vieren: ik ben 60 jaar geworden. Na de schok – hahahaha – vooral vastgesteld dat ik nog heel veel wil. De bekende bucketlist is meer dan een A4’tje vol…

Ik en mijn loopbaan

Ik heb na de middelbare school Weg- en Waterbouwkunde gestudeerd. Na twee jaar als uitvoerder in de wegenbouw te hebben gewerkt, kwam ik erachter dat de – toenmalige – bouwwereld niet mijn wereld was. Mijn gedrevenheid lag/ligt bij het gestructureerd ontwikkelen van mensen en organisaties. Aan mijn ‘omscholing’ (Arbeidsmarktpolitiek en Personeelsbeleid) heeft bijgedragen dat ik een groot aantal jaren heb gewerkt voor een uitzendorganisatie als officemanager. Ik heb in dat werk veel contacten gehad met personeelsfunctionarissen en daardoor is de voorliefde voor het vak gegroeid. Op enig moment ben ik als hr-manager aan de slag gegaan in de automobielindustrie. Een zeer leerzame en intensieve periode waarin ik heel veel met verandermanagement bezig ben geweest. Mijn eerste ervaringen op het gebied van leiderschapsontwikkeling en zelfsturende teams heb ik in deze omgeving opgedaan. Met de opgebouwde ‘kennis- en ervaringsbagage’ heb ik de bewuste overstap gemaakt naar de onbekende corporatiesector. Ik ben in dienst getreden als organisatieadviseur bij Atrivé, een adviesbureau dat exclusief voor corporaties werkzaam is/was. Vervolgens een nieuwe uitdaging: na tien jaar ben ik partner/eigenaar geworden bij/van een adviesbureau, die meerdere markten (bijvoorbeeld onderwijs en zorg) bedient. Sinds 2014 ben ik in dienst van ZOwonen als senior hr-adviseur.

Waar ik blij van word

Ik word blij als ik met ontwikkeling bezig kan zijn. Zowel privé als professioneel. In mijn vrije tijd ben ik jeugdtrainer bij een van de voetbalclubs in Heerlen. Professioneel gezien draag ik bij dan wel begeleid ik de ontwikkeling van ZOwonen naar een procesgestuurde organisatie, waarin zelfsturende teams de gevraagde (en overeengekomen) prestaties leveren.

De cirkel met mijn ervaringstijd in de automobielindustrie is rond…

Neem contact met mij op

E: r.van.westering@zowonen.com

T: (06) 50 64 79 84