Maud Amkreutz – ZOwonen

Hallo! Ik ben Maud Amkreutz. Ik ben getrouwd met Sjorsj en ben moeder van 2 prachtige dochters. Mijn gezin is erg belangrijk voor me. Ook familie en vrienden kennen een belangrijke plek in ons leven. Ik houd ervan om naar festivals te gaan. Ook kan ik een wandeling in het park of bos erg waarderen. Meestal worden deze wandelingen afgesloten met een hapje en een drankje. Daarnaast kun je me iedere week een avond op de yoga mat vinden. Hier probeer ik alle indrukken van de week los te laten en me te focussen op mezelf. Gewoon even zijn in het moment!

Ik en mijn loopbaan

Na mijn studie People & Business Management te hebben afgerond ben ik aan de slag gegaan als Recruiter bij ProfCore. Hier heb ik enorm veel geleerd. Het voeren van sollicitatiegesprekken, het organiseren van wervingsacties, het geven van sollicitatietrainingen bij opleidingsinstituten, het vormgeven en implementeren van het recruitmentbeleid… Toch besloot ik op een gegeven moment dat deze werkplek mij op lange termijn niet voldoende uitdaging zou bieden. Ik wilde het gehele werkveld van HRM onder de knie krijgen en maakte de overstap naar Mayfran International. Bij Mayfran ben ik als junior HR adviseur begonnen. Een dynamische, technische omgeving met hardwerkende mannen en vrouwen. Heerlijk om zo de productie in te kunnen lopen en van toegevoegde waarde te kunnen zijn voor de gehele organisatie. Ik merkte dat ik me steeds meer bezig hield met vragen als: ‘Wat zijn de organisatiedoelstellingen?’, ‘Wat voegt onze werkwijze hieraan toe?’, en ‘Wat kan er beter als we kijken naar de te behalen doelstellingen?’. Om beter inzicht te krijgen in hoe ik me hierin als HR Professional kon opstellen ben ik terug de schoolbanken in gegaan. Ik heb de opleiding Strategisch HRM in 2016 afgerond. Hierbij ben ik kritisch gaan kijken naar kwaliteit van management en de kwaliteit van medewerkers. Daarnaast heb ik diverse cursussen gevolgd op het gebied van communicatie- en adviesvaardigheden.

Na 5 jaar Mayfran werd het tijd voor een nieuwe stap. Ik besloot uit mijn comfortzone te stappen en een overstap te maken naar een totaal andere organisatie. Andere dienstverlening, andere structuur, flexibele werkplekken… Alles anders! Zo ben ik bij ZOwonen terecht gekomen.

Waar ik blij van word

Op professioneel vlak kan ik ontzettend blij worden van energieke mensen om me heen die samen bouwen aan één ideaal. Er samen voor gaan, vallen en opstaan en vooruit kijken naar de doelstellingen die gesteld zijn. Tegelijkertijd samen kritisch blijven. Varen we de juiste koers? Moeten we bijstellen? Zo ja, waarom dan? Ik ben een denker en een doener. Als we nagedacht hebben, dan vooral ook samen doen. Niet te lang blijven hangen, want te lang stil staan is achteruitgaan.

Op persoonlijk vlak haal ik veel energie uit mijn gezin. Mijn man en mijn twee kindjes zijn het belangrijkste voor mij. Samenzijn en gezond blijven, daar draait het om. Mijn dochters leren mij om steeds stil te blijven staan bij de dingen die ik als normaal ben gaan beschouwen. Zij zien dat ene lieveheersbeestje op een bloem of die mooie kastanje die uit een boom gevallen is. Genoeg mooie dingen waar zij mij op attenderen en waar ik dan weer erg blij van wordt!

Het hebben van goede vrienden en een fijne familie waar we altijd op kunnen terugvallen vullen dit plaatje helemaal aan!

E: m.amkreutz@zowonen.com

T: (06) 46375521