Maria Meulendijks – Woonwenz

Ik ben Maria Meulendijks, trotse moeder van een zoon die op kamers woont in Tilburg. Twee jaar geleden ben ik opnieuw in het huwelijksbootje gestapt met mijn oude jeugdliefde van vroeger. Ik ben sociaal, sensitief, een echt mensen-mens en hoop mijn steentje te kunnen bijdragen aan een evenwichtige wereld waarin het voor alle mensen bij voorkeur goed toeven is. Verder ben ik een doener, druk binnen het verenigingsleven en de leefbaarheid in het kleine dorpje waar ik woon, aan de rand van de Peel. Hier kan ik na alle drukke bezigheden, lekker ontspannen en tot rust komen. Mijn hobby’s zijn, volleybal, tennis, Zhineng Qigong (Oosterse bewegingsleer), lezen en uitslapen.

Ik en mijn loopbaan

Na het VWO wist ik niet goed welke vervolgopleiding te kiezen en ben na een jaartje studeren in Tilburg (Schoevers-directiesecretaresse) eigenlijk per toeval in de wereld van de Volkshuisvesting terecht gekomen. In 1985 werd ik als 2e medewerker aangenomen bij Woningbouwvereniging Arcen en Velden, een kleine woningcorporatie met 600 woningen aan de rand van Venlo. 25 jaar heb ik daar gewerkt, in een klein zelfsturend team met korte lijnen, brede functies en veel eigen verantwoordelijkheid. Als spider in het web, vervulde ik allerlei functies, van woonconsulente, secretaresse tot KWH-coördinator. Vanwege een fusie in 2011 met Woningstichting Venlo-Blerick (voorloper van Woonwenz) ben ik het P&O-vak ingerold en kreeg ik de kans me om te scholen tot HRM-adviseur. Ik had geen ervaring op het gebied van personeelszaken en heb me d.m.v. een verkorte opleiding bij ICM Utrecht en ‘learning on the job’ omgeschoold. Ik heb dus zelf aan den lijve ondervonden (en ondervind nog steeds….) hoe belangrijk het is trainingen/cursussen te blijven volgen om je eigen duurzame inzetbaarheid en mobiliteit op peil te houden.

Waar ik blij van word

Ik word er blij van als ik iets voor andere mensen kan betekenen. Het maakt niet uit op welk vlak, samen met collega’s, privé met familie of vrienden. Ik krijg er energie van als ik iemand een handje kan helpen of kan adviseren om deze persoon verder op weg te helpen.

Neem contact met mij op
E: m.meulendijks@woonwenz.nl
T: (077) – 3893199