Management- en teamspellen

Deze spellen en tools zijn te gebruiken om je team beter te laten werken of om een creatief proces of goed gesprek op gang te helpen.

Weet jij nog een spel of tool die jou inspiratie heeft gegeven? Meld het ons!

Let op: via de link bij elk spel vind je meer informatie erover op de website van een commerciële aanbieder. Het eventueel aanschaffen is jouw eigen persoonlijke keuze en loopt verder niet via Transferpunt.

Associatiekaarten

Wie de kleurige, haarscherpe foto’s voor het eerst ziet, krijgt vanzelf associaties met bijvoorbeeld gevoelens van vrijheid, schuld, afscheid, plezier, woede, geluk, of nog andere emoties … De (in de praktijk geteste) kaarten maken thema’s bespreekbaar die mensen doorgaans moeilijk onder woorden kunnen brengen.

Het teamspel

Het Teamspel is voor iedereen die te maken heeft met teamwork. Dit spel maakt de belangrijkste aspecten van het samenwerken bespreekbaar. Waar gaan we voor? Waar staan we voor? Wat zijn onze belangrijkste doelen? Wat verwachten we van elkaar? En ook: hoe zien we elkaar?

Kwaliteitenspel

Een kleurrijk persoonlijkheidsspel dat helpt om meer zicht te krijgen op de vraag: Wie ben ik? En wie ben ik in de ogen van anderen? Het spel bestaat uit 140 kaarten met daarop karaktereigenschappen, waarmee je individueel en in een team kunt komen tot inzichten en goede gesprekken over eigenschappen en talenten.