HEEMzijn

De medewerkers van HEEMwonen zijn samen op weg naar meer zelfsturing, verantwoordelijkheid en innovatie. Dat is vormgegeven in het traject HEEMzijn.

Doel

Het HEEMzijn traject is oorspronkelijk gestart met als doel het implementeren van projectmatig- en resultaatgericht werken. Gaandeweg deze implementatie hebben we het project echter omgezet naar een traject/proces. De aandacht werd verlegd van de structuur en proceskant naar de meer “zachte kant” van samenwerking…… Elkaar aanspreken, feedback en feed-forward geven. Het HEEMzijn gevoel uitdragen.

Ingrid Widdershoven, HRM-adviseur bij HEEMwonen vertelt over het traject: “Ik ben super trots dat ik als projectleider/kartrekker onze mensen heb kunnen meenemen in dit traject. De kracht van HEEMzijn is vooral gelegen in het train-de trainer principe. Onze eigen mensen dragen als interne trainer en/of ambassadeur het “HEEMzijn gevoel” uit. Kortom: We werken met zijn allen samen aan een (nog) prettigere, efficiëntere en doelgerichte organisatie met als doel: Wat binnen werkt….. wordt buiten gemerkt!

Van collega naar trainer

Sylvia op het Broek is werkzaam bij HEEMwonen als beleidsadviseur. Toen HEEMwonen van start ging met het HEEMzijn-traject was zij enthousiast en meldde zich aan als trainer. Sylvia vertelt: “Het leek mij een prachtige kans om mijn collega’s te mogen meenemen in het HEEMzijn en dit samen met hen vorm te geven. Het geven van de trainingen is voor mij een zeer waardevolle en welkome aanvulling op mijn functie en bovenal mijn persoonlijke ontwikkeling en eigen ‘zijn’ binnen HEEMwonen. Het geven van de trainingen heb ik tot nu toe als een mooie en welkome kans ervaren. Uiteraard is het in het begin spannend om opeens in een andere rol voor een groep collega’s te staan. Tot nu toe heb ik ervaren dat ook collega’s zich veilig voelen, zich al snel kwetsbaar op durven te stellen en erg open zijn.”

De eerste veranderingen

“Nu er al diverse trainingen gegeven zijn merk ik wel degelijk verschil in hoe mensen met elkaar omgaan,” vervolgt Sylvia haar verhaal. “Het verschil zit met name in een stukje bewustwording van je eigen houding en gedrag. Men zoekt elkaar sneller en bewuster op. Collega’s zijn zich er meer van bewust dat elkaar aanspreken mag of zelfs moet. Uiteraard krijg je niet iedereen mee in deze overtuiging, maar dat is dan ieders eigen keuze. Ook zie ik om me heen allerlei leuke initiatieven ontstaan, zoals bijvoorbeeld met (bijna) alle dames van HEEMwonen uit eten en naar de film of collega’s die een half dagje meelopen met een andere collega.”

Wil je meer weten over het HEEMzijn traject? Neem dan gerust contact op met Ingrid Widdershoven.