Masterclass Spreken als een baas

Joop Wolters weet als geen ander hoe spannend het kan zijn om te spreken voor 8 mensen aan een vergadertafel, 50 ouders in de collegezaal, 100 mensen tijdens een plenair gedeelte van een event, 250 collega’s tijdens een inspiratiesessie of 700 deelnemers in een theater. Hij gaat je helpen om van die spanning en zenuwen een soort van ‘sinterklaasspanning’ te maken.

In 1 dag neemt Joop je mee in zijn wereld van het verzorgen van een presentatie en het spreken voor een groep. Het draait daarbij niet om Joop, maar juist om jou. Je gaat veel ervaren, oefenen, vallen en opstaan. Dit doe je samen met gelijkgestemden, je leert van elkaar door te observeren, feedback te geven en we gaan aan de slag met de meest bijzondere en energieke werkvormen.

Rollenspellen passen niet bij Joop, dus die gaan we ook niet doen, maar hij gaat je wel uit je comfortzone duwen, meteen vanaf het begin. Natuurlijk zorgt hij ook direct voor een veilige situatie waarin jij en je mede-trainees zich kunnen ontwikkelen. Dus aan de slag met spreken en presenteren.

Inhoud
Tijdens de training ga je vooral zélf aan de slag met presenteren. Dit is géén training waarin Joop als trainer alleen maar gaat zenden, maar juist jij zelf aan de slag mag. Iedereen krijgt meerdere keren de mogelijkheid om te presenteren. Er is veel variatie in voorbereidingstijd en onderwerpen.

Items die mogelijk aan bod gaan komen zijn:

  • Lichaamstaal en gezichtsuitdrukking
  • Luisteren en observeren
  • Zenuwen en improviseren
  • Spreektempo en -volume
  • Groepsdynamiek
  • Omgaan met weerstand
  • Opbouw van het verhaal

De training wordt samen vorm gegeven, afhankelijk van de energie in de groep kiest Joop de juiste werkvormen. Je ontvangt tijdens deze dag veel feedback van Joop en van de andere deelnemers en dus leer je niet alleen tijdens je eigen presentaties, maar juist ook door te kijken naar anderen.

Daarnaast krijg je veel tips & tricks, een groep gelijkgestemden en uiteindelijk een grotere comfortzone op het gebied van spreken en presenteren.

Kosten

De kosten voor deze Masterclass bedragen € 327,00 per persoon. Je kunt dit betalen uit jouw individueel loopbaanontwikkelingsbudget (cao). We factureren het aan jouw woningcorporatie. Het wordt door jouw woningcorporatie ingehouden van je individueel loopbaanontwikkelingsbudget of (als dat niet toereikend is) van je salaris. Afmelden kan kosteloos tot drie weken van tevoren, anders worden de deelnamekosten bij je in rekening gebracht.

De Masterclass heeft plaats voor maximaal 12 deelnemers. Bij minder dan 6 deelnemers gaat het helaas niet door, dan krijg je van ons bericht.

Afmelden kan kosteloos tot drie weken van tevoren, anders worden de deelnamekosten bij je in rekening gebracht.

Heb jij zin om je voor deze Masterclass aan te melden schrijf je dan snel in:

Donderdag 7 september 2023 van 13:00 tot 16:00 uur 

Locatie: Vincio Wonen

Via deze link word je doorgeleid naar de website ‘Wat doe jij morgen?’ en kun je jouw aanmelding regelen.

N.B. wanneer bij het aanmelden een bepaalde datum niet meer zichtbaar is, dan is de training hoogstwaarschijnlijk vol, maak dan een keuze voor een andere datum.