Workshop “Leidinggeven in de corporatie van de toekomst”

In 2020 heeft Aedes het perspectief geschetst voor waar je in 2025 moet staan.

Die beweging kun je kort en goed zo samenvatten:

  • Van controle- en risicomanagement naar organisatieontwikkeling en cultuurverandering
  • Van top-down leiderschap naar coachend en dienend leiderschap
  • Van intern gericht naar samenwerken in de keten

Jouw rol in de ontwikkeling van je medewerkers?

De veranderende omgeving vraagt van je medewerkers dat zij zich continu blijven ontwikkelen en meebewegen. Corporaties zullen steeds meer naar een lerende organisatie ontwikkelen. Jij speelt hierin een onmisbare rol door je medewerkers te stimuleren en ondersteunen in hun ontwikkelproces.

Dat klinkt allemaal mooi, maar hoe krijg je dat voor elkaar? Wat betekent dat voor je overtuigingen, voor je houding en voor je gedrag? Wat heb jij te doen om hiervoor klaar te zijn?

In deze Workshop krijg je helder wat deze transformatie naar de ‘corporatie van de toekomst’ van jou als leidinggevende persoonlijk vraagt. Je weet waar je al staat en wat je nog te doen hebt.

Informatie over de trainer

Mirtel Gommans – SwitchZin

Mirtel rondde de opleiding Geestelijke gezondheidskunde, Verandermanagement en de leergang Corporate antropologie af. Zij groeide van teamlid naar manager, interimmanager, veranderleider, coach en toezichthouder. De opleidingen gaven haar zicht op motivatie- en veranderingsprocessen van (kwetsbare) medewerkers, team en organisatie in een veranderende context.

Mirtel raakt al op jonge leeftijd geïntrigeerd door het feit dat de uiterlijke wereld zo totaal kan verschillen met de innerlijke wereld en dat willen nog niet handelen betekent. “Wat bepaalt nou dat iemand zich zo gedraagt, voelt en denkt?” Hier wilde ze niet over lezen, dit wilde ze ervaren. Zeker omdat we sommige veranderingen bewust inzetten maar andere ons overkomen. Niet alle veranderingen vinden we fijn, staan we op te wachten, lopen zoals we wensen of geven het effect dat we gewenst hadden. Soms blijft bepalende informatie ‘onder de tafel’ hangen. Zicht op de complexiteit van de wereld waarin we leven in relatie tot de invloed die we zelf hebben, wat een situatie losmaakt, reactiepatronen en onderliggende normen, waarden, overtuigingen en wensen en hier open over zijn en daadwerkelijk mee aan de slag gaan, geeft de kans als leider om regie te nemen in een veranderingsproces.

Kosten

De kosten voor deze workshop bedragen € 250,00 per persoon. Je kunt dit betalen uit jouw individueel loopbaanontwikkelingsbudget (cao). We factureren het aan jouw woningcorporatie. Het wordt door jouw woningcorporatie ingehouden van je individueel loopbaanontwikkelingsbudget of (als dat niet toereikend is) van je salaris. Afmelden kan kosteloos tot drie weken van tevoren, anders worden de deelnamekosten bij je in rekening gebracht.

Wanneer?

4 juli 2023 van 13.00 tot 16.30 uur (locatie volgt nog)

16 november 2023 van 13.00 tot 16.30 (locatie volgt nog)

Ben jij ook benieuwd welke mogelijke veranderingen er tussen nu en 2025 gaan komen en wil jij je hierop voorbereiden? Meld je dan aan via onderstaande link en tag ook een collega waarvan je denkt dat dit voor hem/haar ook interessant is!

Via deze link word je doorgeleid naar de website ‘Wat doe jij morgen?’ en kun je jouw aanmelding regelen.

N.B. wanneer bij het aanmelden een bepaalde datum niet meer zichtbaar is, dan is de training hoogstwaarschijnlijk vol, maak dan een keuze voor een andere datum.