KOBA-DI Sessie

Duurzame inzetbaarheid, waaronder een goede werk-privé balans en leren & ontwikkelen is zeker in deze tijd erg belangrijk. Ook het recente onderzoek werken in de de corporatie van de toekomst van Aedes heeft laten zien dat er de komende 5 jaar een verschuiving gaat plaatsvinden binnen vakgebieden en werkzaamheden.

Hoe kun je als woningcorporatie nu inspelen op deze ontwikkelingen? Maar ook: hoe kun je nu bedrijfskosten besparen, productiviteit vergroten en doelstellingen behalen?
Hoe houd je de organisatie en je medewerkers zo goed mogelijk draaiende? Tegelijkertijd moeten en willen we ons vooral bezig houden met onze kerntaak: het bieden van betaalbaar wonen in leefbare buurten naar de comfort- en duurzaamheidsstandaarden van deze tijd.

We willen de veranderingen in de maatschappij en de sector bijhouden én toekomstgericht werken. Je organisatie en medewerkers – juist nu – optimaal inzetten en sturen, om die kerntaak nu goed te blijven doen, en in de toekomst zelfs nog beter? Hoe breng je die twee bij elkaar?

Hoe dit allemaal kan? Zet in op duurzame inzetbaarheid (DI)!

Doelgroep

Bestuurders, directeuren en managers van Limburgse woningcorporaties. Ook beleidsmedewerkers en HR professionals zijn welkom.

Doelstelling

De KOBA-DI tool (Kosten-Baten tool Duurzame Inzetbaarheid) is een praktisch hulpmiddel om met DI aan de slag te gaan en FLOW faciliteert corporaties hierbij. CorpoConnect Limburg en FLOW willen in deze interactieve sessie meer hierover vertellen.

Vincio Wonen onderstreept het nut van de inzet van de KOBA-DI tool* aan de hand van een praktijkcase.

Ontmoet elkaar op 11 januari 2021 in digitale break-out rooms om samen te spreken over interessante thema’s die ons allemaal aangaan. Een leuke en vernieuwende manier om ook in Corona-tijden met elkaar in verbinding te blijven.

Programma

15:30 – 15:45
Intro, kennismaking, doel

15:45 – 16:15
Informatief: Duurzame inzetbaarheid en de KOBA-DI tool: wat houdt het in?

16:15 – 17:00
Interactief: DI en KOBA-DI toepassen: wat levert het op en hoe kun je nu strategische personeelsplanning hieraan koppelen?

Aanmelden?

Dat kan via deze link.

Ben je verhinderd?

Op basis van de aanmeldingen die wij ontvangen maken we een indeling van de break-out rooms. We hopen dat iedereen aanwezig kan zijn. Maar mocht je toch verhinderd zijn; laat ons dit dan weten zodat we daar rekening mee kunnen houden in het programma. Je verhindering kun je doorgeven door een mail te sturen naar secretariaat@corpoconnect.nl.

* De KOBA-DI tool is ontwikkeld door TNO, op licentiebasis beschikbaar voor alle sectoren in Nederland door het Nationaal Platform Duurzame Inzetbaarheid. FLOW heeft de licentie voor de corporatiesector en ondersteunt corporaties kosteloos bij de inzet van de tool, indien nodig onder begeleiding van een deskundige.