Filmen en vloggen met je smartphone

Het maken van filmpjes en vlogs voor social media en huurders wordt steeds belangrijker! Vertel je klanten het laatste nieuws. Deel unieke kennis en ervaring. Of maak een leuke reportage van je projecten.

Maar hoe zorg je nu dat de filmpjes er ook goed en professioneel uitzien? Met enige basiskennis en praktische tips van een pro zien je filmpjes er al snel mooi en professioneel uit! Je hoeft daar geen professionele filmploeg meer voor in te huren. Met je eigen smartphone kan iedereen fantastische vlogs, interviews en reportages maken.

Voor wie is deze workshop?

De workshop is speciaal ontwikkeld voor iedereen die meer wil halen uit de smartphone bij het maken van een vlog, beeldverslag of vastleggen van een interview.

Wat leer je tijdens de workshop?

In deze introductie workshop leer je de techniek van de smartphone en de techniek van het filmen (cameravoering, kadering en compositie) met storytelling tools om zelfstandig jouw boodschap via het medium film aan anderen te communiceren.

Na deze workshop ben jij in staat om met een gedegen basiskennis zelfstandig verder te experimenteren met de smartphone video app. Je kent de do’s en dont’s bij het maken van een vlog, interview of een beeldverslag. Daarnaast beschik je over de benodigde kennis om je film-opnames mooi om naar te kijken en inhoudelijk interessant te maken.

De workshop is interactief, praktijkgericht en je gaat veel zelf aan de slag.

Tijdens de workshop leer je:

  • Techniek smartphonecamera (beeld, licht en geluid)
  • Filmtechniek (camerabewegingen, kadering en compositie)
  • Interviewtechnieken
  • Storytelling techniek voor een goed verhaal
  • Theorie en praktijk videomontage
  • vlog- en praktijkopdrachten met feedback

Trainer

De workshop wordt gegeven door Françoise Mittertreiner van MFilms. Françoise ontdekte in 2015 de kracht van filmen met de smartphone. Voor kwalitatief goede filmpjes waren grote zware camera’s niet langer nodig. Sindsdien is het haar missie zoveel mogelijk professionals en organisaties te leren hoe ze met hun smartphone mooie pakkende filmpjes, vlogs, videoreportages en foto’s kunnen maken.

Benieuwd wat je kunt verwachten? Klik dan hier.

Praktische informatie

Datum en tijd: dinsdag 16 november 2021 van 10.00 tot 16.30 uur

Locatie: Nester, Pastoor Vranckenlaan 4 in Reuver

De kosten voor deze training bedragen € 250,-  incl. B.T.W. per persoon. Je kunt dit betalen uit jouw individueel loopbaanontwikkelingsbudget (cao). We factureren het aan jouw woningcorporatie. Het wordt door jouw woningcorporatie ingehouden van je individueel loopbaanontwikkelingsbudget of (als dat niet toereikend is) van je salaris. Afmelden kan kosteloos tot drie weken van tevoren, anders worden de deelnamekosten bij je in rekening gebracht.

De workshop heeft plaats voor 8 deelnemers. Bij minder dan 8 deelnemers gaat de workshop niet door, dan krijg je van ons bericht.

Je dient zelf voor een lunch zorg te dragen. Koffie, thee en water zijn bij de workshop inbegrepen.

De workshop wordt gegeven op locatie, waarbij natuurlijk rekening wordt gehouden met de Corona regels.

Aanmelden kan via deze link.