Duurzamer Wonen – Basiskennis

Woningcorporaties werken hard aan het verduurzamen van woningen. Woningen worden voorzien van (extra) isolatie, zonnepanelen en nieuwe installaties op gebied van verwarming en ventilatie. Daarnaast leidt klimaatverandering tot meer regen en warmte. Dit alles stelt andere eisen aan het gebruik van een woning, zodat de huurder comfortabel, gezond, duurzaam en energiezuinig kan wonen.

Als corporatiemedewerker krijg je steeds vaker vragen over de nieuwe installaties en verduurzamingsmaatregelen. Je wilt hierover voldoende kennis hebben, zodat je goed kunt informeren en adviseren. De e-learning ‘Duurzamer wonen – Basiskennis’ geeft je de (technische) basiskennis van installaties en gebruikte techniek in en rond een woning die van invloed zijn op het wooncomfort, het binnenmileu, gezondheid en duurzaam gebruik.

Doelgroep
Iedere corporatiemedewerker die contact heeft met huurders en vragen krijgt over duurzaamheid en installaties in woningen. Dit kunnen niet-technische medewerkers zijn, zoals medewerkers klantenservice, buurt- en wijkbeheerders, woonconsulenten, enzovoorts. Maar het is ook interessant voor technisch geschoolde medewerkers die meer willen weten over de invloed van installaties en toepassing van materialen op bijvoorbeeld het wooncomfort en energiegebruik.

Kosten

Dankzij FLOW en een ESF-subsidie is de e-learning gratis beschikbaar voor alle corporatiemedewerkers.

Via deze link word je doorgeleid naar de website ‘Wat doe jij morgen?’ en kun je jouw aanmelding regelen.