Blended Basistraining Positieve Gezondheid

De Sociale Agenda Limburg neemt het concept van positieve gezondheid als uitgangspunt. Om die reden hebben Provinciale Staten gelden vrijgemaakt om toekomstige (zorg)professionals in het gedachtegoed van Positieve Gezondheid te scholen. Uitvoering ligt bij de beweging Limburg Positief Gezond.

Wij als corporatiemedewerkers staan ook aan de lat als het gaat om aandacht vragen voor Positieve Gezondheid in buurten en wijken. Starten met Limburg Positief Gezond is echter meer dan het volgen van een training. Het gaat om een veranderproces. Duurzame verandering is hierbij het uitgangspunt.

Blended basistraining positieve gezondheid

De blended basistraining positieve gezondheid voor alle (toekomstige) professionals en bestaat uit een online training (e-learning) en 2 reflectiebijeenkomsten van ieder 3,5 uur (via Fontys). De online training leert je alles over het gedachtegoed van positieve gezondheid, je kunt deze training op elk gewenst moment volgen. Deze neemt ongeveer 5 uur in beslag en kan in flexibele delen gevolgd worden. Tijdens de twee reflectiebijeenkomsten gaan deelnemers met elkaar de verdieping opzoeken. Hierbij staat het leren van en met elkaar centraal.

Doel van de training

Na afronding van de Blended Basistraining Positieve Gezondheid hebben de deelnemers:

  • kennis van positieve gezondheid
  • kennis en ervaring met het Spinnenweb
  • ervaring met het voeren van ‘het andere gesprek’
  • handvatten voor het duurzaam laten landen in de eigen werksituatie.

Medewerkers worden getraind in het voeren van het andere gesprek, maar leren ook hoe positieve gezondheid te integreren in hun manier van werken.

Meer informatie over dit scholingsplan vindt je hier: Verlenging scholingsplan ook in 2022 (limburgpositiefgezond.nl).

Het scholingsplan is tot en met eind 2022 te volgen voor een kleine bijdrage van 50 euro per persoon. Na het volgen van de scholing ontvang je een certificaat van deelname (van Limburg Positief Gezond en Fontys PRO).

Data

Online training:

  • 5 uur eigen tijd (flexibel)

Reflectiebijeenkomsten:

  • 1 maart en 15 maart 2023 (13.00 – 16.30 uur)
  • 17 maart en 24 maart 2023 (9.30 – 13.00 uur)

Aanmelden
Als (corporatie)medewerker kun je direct starten met Blended Basistraining Positieve Gezondheid. Wil je je direct aanmelden en starten of sparren over wat deze scholing jou kan bieden? Dat kan via Sylvia Op het Broek (implementatiecoach en trainer Positieve Gezondheid), via info@corpoconnect.nl.