Anique Ververgaert – Nester

Privé

Getrouwd en moeder van drie zonen ( 13, 10 en 8 jaar ), er is dus altijd genoeg actie in ons huis! Vervelen is er niet bij. Op zaterdag vaak als supporter van de jongens te vinden op het voetbalveld. Ik vind het belangrijk om naast mijn werk ook nog op andere manieren een bijdrage te leveren aan de maatschappij en betrokken te zijn. Daarom zit ik in de MR en OV van de basisschool. Ik vind het heerlijk om me te verliezen in een goed boek in de keuken ben ik ook vaak te vinden. We hebben een leuk sociaal leven waar ik veel energie uit haal.

Ik en mijn loopbaan

Na mijn opleiding Personeel en Arbeid in Eindhoven ben ik gaan werken bij een productiebedrijf en een technische handelsonderneming. Ik heb in die periode heel veel geleerd. Ik kwam er achter dat het voor mij belangrijk is dat een organisatie een bepaalde maatschappelijk meerwaarde heeft en dat mensen direct baadt hebben bij het resultaat. Bij het productiebedrijf vond ik dat enigszins terug de cultuur was familiair, de lijnen kort en medewerkers waren betrokken bij het product dat ze produceerden en trots op het bedrijf waar ze voor werkten. De technische handelsonderneming was een beursgenoteerd bedrijf alles draaide om targets en winst, dat maakte dat de mens cq medewerker ondergeschikt werd gemaakt aan die twee doelen. Omdat ik van mening ben dat “blije” medewerkers, “blije” klanten betekent heb ik toen besloten om bij een organisatie te gaan werken die in mijn ogen maatschappelijk meer betrokken was en zodoende ben ik bij de Zorggroep gaan werken als personeelsadviseur.

Daar heb ik 15 jaar met veel plezier gewerkt en heel veel veranderingen meegemaakt. De laatste jaren was er een duidelijke beweging van decentrale organisatie naar een centrale organisatie en van een generalistische functie naar een meer specialistische functie. Als personeelsadviseur kwam je steeds verder van het primair proces af te staan, de lijnen werden langer. Dat vond ik jammer want ik vind het contact met veel verschillende mensen fijn en ik vind het prettig om te zien waar je het voor doet. In mei 2019 zag ik de vacature bij Nester ( Toen nog WoonGoed – 2 Duizend)  ik heb gereageerd en werd aangenomen. Sindsdien werk ik met veel plezier in de corporatiesector en ik heb geen moment spijt gehad van de overstap. Gedurende mijn Loopbaan bij de Zorggroep ben ik al in aanraking gekomen met de HBM- filosofie. Bij nester heb ik de kans gekregen om me hier verder in te bekwamen en ben ik ook een gecertificeerd ACTOR. Nu rollen we de filosofie steeds verder uit en willen we van HRM naar HBM

Waar ik blij van word

Ik ben enthousiast en innovatief gericht op verbinding met anderen, daar kan ik heel veel energie en ideeën uithalen. Ik vind het heerlijk om in vraagstukken te duiken en hiervoor meerdere oplossingsrichtingen te adviseren.

E: a.ververgaert@nester.nl

T: 0683553374